Vraag en antwoord

De meestgestelde vragen

Wij zoeken tekstschrijvers met een afgeronde hbo- of wo-opleiding in de richting van tekstschrijven en de Nederlandse taal. Denk aan de (afstudeer)richtingen tekstschrijven, journalistiek, communicatie en Nederlands. Heb jij een diploma van een van deze studies? Dan zien we je reactie graag tegemoet!

Het is belangrijk dat je minimaal drie jaar als tekstschrijver hebt gewerkt en voorbeeldwerk kunt overleggen. Het gaat hierbij om teksten die je schreef voor jaarverslagen, brochures, folders, advertenties, flyers, persberichten of bijvoorbeeld websites. In je portfolio zien we ook graag werk terug dat je hebt gecorrigeerd of geredigeerd. En heb je ook nog ervaring met bijvoorbeeld coördinatie van magazines? Stuur gerust een beschrijving van je werkzaamheden mee.

Opdrachtgevers kunnen bij Het Nederlands Tekstbureau terecht voor het schrijven, herschrijven, redigeren én corrigeren van alle soorten teksten in de Nederlandse taal. Daarom toetsen wij of je al deze vaardigheden beheerst. Je voert op ons hoofdkantoor een corrigeer-, redigeer- en schrijfopdracht uit, zodat wij zien of je aan onze kwaliteitsstandaard voldoet.

Een typediploma is bij ons inderdaad verplicht, omdat je dan blind hebt leren typen. Dat werkt zeker bij telefonische interviews snel en efficiënt.

De franchiseformule kent veel voordelen; je stapt als het ware op een 'rijdende' trein. Het Nederlands Tekstbureau heeft een goede naam in de markt en je hebt direct vijftien gepassioneerde collega's. We leggen gezamenlijk de lat hoog en houden elkaar scherp. Kennisdeling vinden we prachtig. Vaak pak je opdrachten zelfstandig op, maar je werkt ook in teamverband aan bijvoorbeeld magazines, grotere jaarverslagen of omvangrijke websites. Je blijft zelf verantwoordelijk voor het binnenhalen van werk, maar hebt daarbij een complete huisstijl en marketingmiddelen tot je beschikking. Facturen hoef je niet zelf te versturen en innen; dat doet het hoofdkantoor voor je. Daarop kun je ook altijd terugvallen bij vragen. Kortom, als jij je aansluit bij Het Nederlands Tekstbureau ga je zelfstandig ondernemen, maar mét ondersteuning. 

Dat kan helaas niet. Als je al een tekstbureau hebt, kun je de bedrijfsnaam bij de Kamer van Koophandel laten omzetten in Het Nederlands Tekstbureau.

Het is voor ons belangrijk dat je minimaal vier dagen per week bereikbaar en beschikbaar bent. We vinden het belangrijk dat we onze opdrachtgevers snel kunnen helpen. Mocht je zelf een keer geen tijd hebben voor een opdracht of op vakantie zijn, dan kun je de opdracht tijdelijk doorzetten naar een van je collega's van Het Nederlands Tekstbureau. We werken altijd met vaste vervangers voor een opdrachtgever, zodat jouw collega direct van de hoed en de rand weet.

Bij Het Nederlands Tekstbureau richten we ons uitsluitend op tekstwerkzaamheden. Vanzelfsprekend denken wij met onze opdrachtgevers mee, maar uitsluitend over de juiste tekstuele strategie. Kortom, op je visitekaartje moet echt 'tekstschrijver' staan.

Ja, wij vragen een instapbedrag. Je stapt als het ware op een rijdende trein, krijgt direct onbeperkte begeleiding en kunt gebruikmaken van alle beschikbare marketingmiddelen. Bij serieuze interesse vertellen we je hierover graag meer.

We krijgen bij Het Nederlands Tekstbureau jaarlijks veel reacties van mensen die geïnteresseerd zijn in de franchiseformule. Wij zijn echter uitsluitend op zoek naar tekstschrijvers die volledig passen binnen ons profiel; daarom wijzen wij circa 90 procent van de belangstellenden af. De redenen zijn divers. Het kan zijn dat dat de juiste opleiding ontbreekt of dat de ingevoerde gegevens niet aantrekkelijk genoeg zijn.

Absoluut. Je ontvangt altijd een reactie van ons werving- en selectiebureau Move on recruitment.

Naar het inschrijfformulier
Tekstbureau Franchise

"Een goede naam, veel is al geregeld en toffe collega’s,
wat wil je nog meer?"
Hanneke van Vliet

"Werken voor mooie merken, vrijheid én fijne collega's op afstand:
voor mij is Het Nederlands Tekstbureau ideaal."
Fay Huigen

"Grotere bedrijven gaan niet in zee met eenpitters, wel met een topcollectief als Het Nederlands Tekstbureau"
Noël Ummels

"Schrijven is een eenzaam beroep,
behalve bij het Nederlands Tekstbureau!"
Martijn Tamboer

"Samen sparren, overleggen en samenwerken,
maar zelf beslissingen nemen"
Susan de Louw

"Met zo veel deskundige collega’s om me heen durf ik zelfs de grootste projecten aan te nemen"
Christian Goijaarts

"Een kleine klus, een grote klus. Je pakt het op met de capaciteit die nodig is. In je eentje of met collega's"
Arie Verhoef

"Het is prettig om zo'n sterke naam achter me te hebben.
Ik voelde me ook direct thuis bij Het Nederlands Tekstbureau"
Renske Kaldewaij

"Het is heerlijk om eigen klussen te doen en ook geregeld mee te draaien met grote, gezamenlijke opdrachten"
Paul Kattestaart

"Ondernemen met zijwielen, zo noemen we het ook wel.
Alleen van deze zijwielen wil je nooit meer af!"
Martine de Wit

"Groot pluspunt is dat de marketing en facturatie centraal zijn geregeld"
Annelies Peters

"Ik ben ontzettend trots op zo’n hecht team, waarmee we alle opdrachten aankunnen: van human interest tot politiek, van persbericht tot compleet relatiemagazine"
Katja Graven

"Collega’s op afstand hebben is het beste van twee werelden: altijd iemand om mee te overleggen, maar alleen voor jezelf koffie zetten"
Carly Timmerman

"Together Everyone Achieves More. Dat geldt zeker voor ons team voor taal: een fijne club tekstschrijvers, waarmee het heerlijk werken en ondernemen is"
Job van Dijk

"Het is fijn om collega’s te hebben:
de grote klussen pakken we samen op"
Ingrid Nolet