Vraag en antwoord

De meestgestelde vragen

Wij zoeken tekstprofessionals met een afgeronde hbo- of wo-opleiding in de richting van tekstschrijven en de Nederlandse taal. Denk aan de (afstudeer)richtingen tekstschrijven, journalistiek, communicatie en Nederlands. Heb jij een diploma van een van deze (of vergelijkbare) studies? Dan zien we je reactie graag tegemoet!

Het is voor ons belangrijk dat je volop ervaring hebt als tekstschrijver en een uitgebreid portfolio kunt overleggen. Het gaat hierbij om teksten die je schreef voor jaarverslagen, brochures, folders, advertenties, flyers, persberichten of bijvoorbeeld websites. Ook zien we graag werk dat je hebt gecorrigeerd of geredigeerd, omdat wij teksten foutloos opleveren. Heb je daarnaast ervaring met bijvoorbeeld de coördinatie van magazines? Stuur gerust een beschrijving van je werkzaamheden mee.

'Schrijven is niet moeilijk. De juiste woorden vinden wel.' Al bijna twintig jaar onze pay-off, omdat deze nog altijd klopt. Bij ons werken uitsluitend tekstschrijvers die continu op zoek gaan naar de juiste verwoording van een boodschap. Tegelijkertijd beschikt ons team over een prachtige mix van eigenschappen die wij ook graag in jou terugzien: 

- Betrokken, inlevend, collegiaal en betrouwbaar
- Positief-kritisch, eerlijk, proactief en ondernemend
- Gemotiveerd, professioneel, accuraat en kwaliteitsgericht
- Toegankelijk, sensitief, sympathiek en oplossingsgericht

Herken jij jezelf hierin? Dan pas je wellicht goed in ons team! 

Opdrachtgevers kunnen bij Het Nederlands Tekstbureau terecht voor het schrijven, herschrijven, redigeren én corrigeren van alle soorten teksten in de Nederlandse taal. Daarom toetsen wij of je al deze vaardigheden beheerst. Je voert op ons hoofdkantoor een corrigeer-, redigeer-, herschrijf- en schrijfopdracht uit in een tijdsbestek van vier uur. Zo krijgen we goed inzicht in je geschiktheid voor ons bureau. 

De franchiseformule kent talrijke voordelen; je stapt als het ware op een rijdende trein. Het Nederlands Tekstbureau heeft een goede naam in de markt en je hebt direct veel betrokken collega's. We leggen gezamenlijk de lat hoog en houden elkaar scherp. Kennisdeling vinden we prachtig. Vaak pak je opdrachten zelfstandig op, maar je werkt ook in teamverband aan bijvoorbeeld magazines, grotere jaarverslagen of omvangrijke websites. Je blijft zelf verantwoordelijk voor het binnenhalen van werk, maar hebt daarbij een complete huisstijl en marketingmiddelen tot je beschikking. Facturen hoef je niet zelf te versturen en innen; dat doet het hoofdkantoor voor je. Daarop kun je ook altijd terugvallen bij vragen. Kortom, als jij je aansluit bij Het Nederlands Tekstbureau ga je zelfstandig ondernemen, maar mét ondersteuning. 

Dat kan helaas niet. Als je al een tekstbureau of bijvoorbeeld communicatiebureau hebt, kun je de bedrijfsnaam bij de Kamer van Koophandel laten omzetten in Het Nederlands Tekstbureau. We willen elke vorm van belangenverstrengeling tegengaan.

Het is voor ons belangrijk dat je minimaal vier dagen per week bereikbaar en beschikbaar bent. We vinden het belangrijk dat we onze opdrachtgevers snel kunnen helpen en altijd dat stapje extra zetten. Mocht je zelf een keer geen tijd hebben voor een opdracht of op vakantie zijn, dan kun je de opdracht tijdelijk doorzetten naar een van je collega's van Het Nederlands Tekstbureau. We werken altijd met vaste vervangers voor een opdrachtgever, zodat jouw collega direct van de hoed en de rand weet.

Bij Het Nederlands Tekstbureau richten we ons uitsluitend op tekstwerkzaamheden; we geloven in de kracht van deze niche. Vanzelfsprekend denken wij met onze opdrachtgevers mee, maar uitsluitend over de juiste tekstuele strategie. Kortom, op je visitekaartje komt echt 'tekstschrijver' te staan.

We krijgen bij Het Nederlands Tekstbureau jaarlijks veel reacties van tekstschrijvers met interesse in de franchiseformule. We zijn echter uitsluitend op zoek naar professionals die volledig passen binnen ons profiel. Daarom wijzen wij inderdaad ook wel eens af op basis van het inschrijfformulier. De redenen zijn divers. Het kan zijn dat de juiste opleiding ontbreekt, dat er onverhoopt fouten in de tekst staan of dat de motivatie ons niet genoeg aanspreekt. We stellen iedere aanmelding uiteraard op prijs, dus hopelijk laat je je hierdoor niet afschrikken.

Naar het inschrijfformulier
Tekstbureau Franchise

"Een goede naam, veel is al geregeld en toffe collega’s,
wat wil je nog meer?"
Hanneke van Vliet

"Werken voor mooie merken, vrijheid én fijne collega's op afstand:
voor mij is Het Nederlands Tekstbureau ideaal."
Fay Huigen

"Grotere bedrijven gaan niet in zee met eenpitters, wel met een topcollectief als Het Nederlands Tekstbureau"
Noël Ummels

"Schrijven is een eenzaam beroep,
behalve bij het Nederlands Tekstbureau!"
Martijn Tamboer

"Samen sparren, overleggen en samenwerken,
maar zelf beslissingen nemen"
Susan de Louw

"Met zo veel deskundige collega’s om me heen durf ik zelfs de grootste projecten aan te nemen"
Christian Goijaarts

"Een kleine klus, een grote klus. Je pakt het op met de capaciteit die nodig is. In je eentje of met collega's"
Arie Verhoef

"Het is prettig om zo'n sterke naam achter me te hebben.
Ik voelde me ook direct thuis bij Het Nederlands Tekstbureau"
Renske Kaldewaij

"Het is heerlijk om eigen klussen te doen en ook geregeld mee te draaien met grote, gezamenlijke opdrachten"
Paul Kattestaart

"Ondernemen met zijwielen, zo noemen we het ook wel.
Alleen van deze zijwielen wil je nooit meer af!"
Martine de Wit

"Groot pluspunt is dat de marketing en facturatie centraal zijn geregeld"
Annelies Peters

"Ik ben ontzettend trots op zo’n hecht team, waarmee we alle opdrachten aankunnen: van human interest tot politiek, van persbericht tot compleet relatiemagazine"
Katja Graven